Cursussen & Worshops

Voor een optimale Yoga, Wellness & Lifestyle beleving

Bij NewNature willen we de Yoga, Wellness en Lifestyle beleving zo compleet mogelijk te maken. Daarom organiseren we regelmatig extra lessen, workshops, cursussen en evenementen. Hieronder vind je een overzicht van eerstvolgende cursussen, workshops en evenementen.

 

INTRODUCTIECURSUS HARDLOPEN

5x op zaterdagochtend vanaf 15 juni 2019

Wat is het?

Tijdens deze 5-delige cursus leer je op een bewuste en correcte manier hardlopen. Er wordt aandacht gegeven aan techniek, ademhaling, en het verantwoord opbouwen van je duurloop.

Deze cursus is gericht op beginnende hardlopers die graag willen groeien naar een comfortabele duurloop van 5 km. De cursus is ook geschikt voor mensen die al 5 km of meer kunnen hardlopen, maar die graag de techniek van het hardlopen onder de knie willen krijgen om blessures te voorkomen.

De cursus wordt gegeven door Jack, die met veel passie en enthousiasme zijn hardloopkennis en -ervaring met jou zal delen.

Voordelen

 • Goede basis leggen voor het opbouwen van je duurloop
 • Aandacht voor de techniek van het hardlopen
 • Correcte ademhaling voor meer energie
 • Correct opwarmen en afkoelen om blessures te vermijden

Kosten

Het tarief voor deze cursus (5 lessen) is 45 Euro

Wanneer?

5 keer op zaterdagochtend (10:00 – 11:00):

  • 15 juni, 22 juni, 29 juni, 6 juli, 13 juli 2019

Waar?

Het verzamelpunt voor de eerste les is op het Sint Jorisplein in Terborg, voor de ingang van NewNature.

BOEK NU

 

WORKSHOP KRUIDEN VOOR JE HART EN ZIEL

Met Cindy Geurtzen, praktijk Kruidenkind

Zoemende zomermaanden komen eraan. Warme dagen, lange avonden. Je hart gaat sneller kloppen tijdens deze zwoele maanden. De zomer staat symbool voor het deel van je leven waarin je de energie hebt om je leven vol in de armen te springen. Zo ook voor de namiddag (als de zon het hoogst staat), het zuiden en voor de jaren als (jong) volwassene, waarin je de vruchten kunt gaan plukken, mogelijk een gezin sticht. Het zijn de jaren van talenten door ontwikkelen, carrière maken en je passie leven.

Maar de zomer is ook ‘bittersweet’. Want wie vol voor het leven gaat komt wel eens van een koude kermis thuis. Je hart is eindeloos krachtig en tegelijk zo kwetsbaar. We hebben aan het eind van de rit allemaal wel iets op ons hart. Je hart heeft gaandeweg ongetwijfeld wat kneuzingen opgelopen. Het leven roept nog steeds…je wilt zoveel, maar iets houd je tegen. Herken je dat gevoel?

Tijdens deze workshop kijken we naar kruiden die het hart kunnen openen en helen. Fysieke klachten die met het hart te maken hebben worden besproken. En je leert een aantal kruiden herkennen en we kijken naar de helende werking ervan. Je kunt ze proeven en voelen en Cindy legt je uit hoe je ze kunt gebruiken. Aan het eind van de middag heb je contact weten te maken met een aantal bijzondere hartkruiden en heb je mogen zien wat er in jouw hart leeft.

En we gaan nog een stap verder. Want ook op een diepere laag helpen deze kruiden je met het openen van je hart. In deel twee van de workshop nemen we de kruiden mee in een geleide meditatie. Samen met een persoonlijke intentie neem je een kijkje in je hart en vul je jezelf van binnenuit met liefde, met warmte, met passie…jij mag kiezen.

Voordelen

 • Je hart openen en helen met kruiden
 • Leer bepaalde kruiden herkennen en ontdek hun helende werking
 • Proef en voel de kruiden en leer hoe je ze kan gebruiken
 • Ervaar een unieke meditatie met deze kruiden

Kosten

 • 35 Euro

Wanneer?

Zaterdag 13 juli 13:00-16:00

Waar?

NewNature, Sint Jorisplein 1, Terborg

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten over geneeskrachtige kruiden en de holistische werking ervan. Je hoeft geen ervaring te hebben met kruiden en/of meditatie.

BOEK NU

 

YOGA NIDRA

Bewuste, diepe ontspanning

Wat is het?

Yoga Nidra, of Yoga Slaap is een krachtige ontspanningsoefening waarbij je je lichaam en je geest helemaal tot rust brengt.

We starten de les met een aantal ademhalingsoefeningen en een korte meditatie om je gedachten tot rust te brengen. Daarna leg je je neer op je matje en laat je je begeleiden door de instructies.

Bij Yoga Nidra geef je je zintuigen de kans om even helemaal tot rust te komen en niet voortdurend geprikkeld te worden door de omgeving. Wanneer je weer van je matje stapt voel je je volledig ontspannen en energiek tegelijk. Een heerlijke manier om je week te eindigen, toch?

Voordelen

 • Vermindert stress
 • Brengt positieve energie en vreugde in je leven
 • Werkt tegen slapeloosheid
 • Vermindert de symptomen van chronische vermoeidheid

Kosten

 • Leden kunnen deze les boeken met hun abonnement
 • Niet leden zijn van harte welkom met een losse les (13 Euro)

Wanneer?

Vrijdag 19 juli 2019 van 20:00 – 21:15

Waar?

NewNature, Sint Jorisplein 1, Terborg

BOEK NU

 

YOGA INTRODUCTIECURSUS

Maak kennis met Yoga

Wat is het?

Tijdens deze 3-delige Introductiecursus leer je de basis van Yoga kennen. Je maakt kennis met de basis houdingen, ademhalingstechnieken, en de verschillende soorten Yoga. We nemen ook de tijd om de zonnegroet in detail te bespreken. Deze cursus is handig voor wie wil starten met yoga, maar eerst een basis wil leggen alvorens in te stromen in de groepslessen. De cursus is ook interessant voor wie al yoga doet, maar even terug wil keren naar de basis.

Wat leer je

 • Asana’s (yogahoudingen)
 • Ademhalingstechnieken
 • Meditatie
 • Verschillende vormen van Yoga

Kosten

 • Je kan deze cursus (3 lessen) boeken met het abonnement Yoga Introductiecursus (40 Euro)

Wanneer?

3 keer op zaterdag (10:00-11:15): 14/11, 21/11, 28/11

Waar?

NewNature, Sint Jorisplein 1, Terborg

BOEK NU