Over NewNature

ONZE VISIE

NewNature

Een plek waar je jezelf telkens opnieuw kan (her)ontdekken

In het oude postkantoor van Terborg, een prachtig monumentaal gebouw, kan je bijna elke dag terecht om even een moment voor jezelf te nemen.

Dit sfeervolle, ruime pand met vele grote ramen is een prachtige locatie voor yoga, meditatie en spiritualiteit. En dat is precies wat NewNature biedt: een oase van rust en ontspanning temidden van de drukte en hectiek van het dagelijkse leven.

Een plek waar je thuis komt, een plek waar je jezelf kan zijn. Een plek waar je jezelf telkens opnieuw kan (her)ontdekken.

Wat kan je bij NewNature verwachten?

Wekelijks yogales van maandag tot en met zaterdag van een ervaren en deskundige yoga docente

MEER INFO

Ontspanningsmassage voor vrouwen

MEER INFO

FitTrainingen om op een bewuste en verantwoorde manier te werken aan kracht, uithoudingsvermogen en vitaliteit

MEER INFO

Regelmatige interessante workshops, cursussen en extra lessen voor een complete yoga, wellness en lifestyle ervaring

Cursus Introductie Hardlopen

Wie zijn we

NewNature werd in januari 2019 opgestart door yoga docente en massage therapeute Dorien Bortels, met als doel om een warme plek te creëren waar mensen zich thuis voelen en even tot rust kunnen komen. Haar ambitie is om een bruisend centrum op te bouwen dat verder gaat dan enkel yoga op de mat, maar ook gericht is op wellness en lifestyle. Denk daarbij aan massage, voeding, beweging, gezondheid, mindfullness,… Met deze visie in het hoofd vormde voedings- en bewegingscoach Davy-Jones (Jack) dan ook een perfecte aanvulling voor het centrum.

Samen vormen Dorien en Jack een energiek en gedreven duo, gepassioneerd om je te begeleiden naar een bewuste, vitale en spirituele levensstijl.

Dorien Bortels

In 2008 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Yoga. Oorspronkelijk was ik op zoek naar een manier om te ontspannen. Ik was steeds druk bezig in mijn hoofd en merkte dat ik heel moeilijk gedachten, spanningen en stress kon loslaten. Meteen na mijn eerste yogales was ik verkocht! De lessen waren interessant en inspirerend en vrij snel merkte ik dat ik wat ik leerde op de mat geleidelijk aan ook begon toe te passen in mijn dagelijkse leven. Als ik stress voelde opkomen ging ik even zitten en bracht ik mijn aandacht naar mijn adem. Adem in, adem uit. Heel simpel, maar heel efficiënt! Ik voelde me zelfzekerder, rustiger en fysiek ook veel gezonder.

Nu streef ik ernaar om mijn kennis van en ervaring met yoga te delen met anderen en mensen te begeleiden bij het bewandelen van hun eigen yoga-pad. Individuele begeleiding en aandacht staan daarbij centraal. Het geven van massages voor vrouwen vormt hierbij een mooie aanvulling omdat ook hier veel aandacht is voor het persoonlijke aspect. Massage is niet alleen ontspannen van de spieren, maar ook even tot rust komen, reflecteren, ruimte maken in je lichaam en in je hoofd.

In een notendop

  • 2008 – Eerste ervaring met Yoga, meditatie en spiritualiteit
  • 2014 – 200 uur Yoga Docenten Opleiding bij Arhanta Yoga, Nederland
  • 2015 – 300 uur Gevorderde Yoga Docenten Opleiding bij Arhanta Yoga, India
  • 2015 – 2016 – Assistent Yogadocent tijdens de Arhanta Yoga Docenten opleidingen in Nederland en India
  • 2016 – Opleiding Massagetherapeute bij Wellness Academie, België
  • 2016 – 2017 – Yogadocent tijdens de Arhanta Yoga Docenten opleidingen in Nederland en India
  • 2017 – Opstart Yoga & Wellness – Yogales en massage op verschillende locaties in Varsseveld, Terborg en Doetinchem
  • 2018 – Opleiding Adem & Vitaliteit, behalen van het certificaat Ademcoach
  • 2019 – Opstart NewNature, centrum voor Yoga, Wellness en Lifestyle

Davy-Jones Aydogdu

Al jarenlang ben ik bezig met gezondheid, voeding en beweging. Na een onrustige, turbulente periode, gekenmerkt door ongezonde voedingspatronen, overgewicht, slaaptekort, stress en beperkte beweging, besloot ik het roer helemaal om te keren. Verschillende workshops en cursussen, boeken en zelfstudie gaven mij inzicht in het bereiken van een gezond en vitaal leven. Natuurlijk ging dit niet vanzelf. Het vergde veel doorzettingsvermogen en discipline, maar het was het meer dan waard. Meer bewegen en gezond en bewust eten hadden niet alleen effect op mijn lichaam. Ik voelde mij veel energieker, slaapte beter en had veel minder stress. Eens ik had ervaren wat gezonde voeding en beweging met mij konden doen wou ik dit ook delen met anderen. Ik begon met het begeleiden van familie en vrienden, en geleidelijk aan kwamen steeds meer mensen bij mij voor tips en advies.

Voedings- en Bewegingscoach

Daarom besloot ik om een stapje verder te gaan en ook professioneel mensen te begeleiden naar een gezonde en vitale levensstijl. Als voedings- en bewegingscoach  heb ik veel aandacht voor het individuele aspect en houd ik rekening met ieders wensen en noden. Als we samen aan de slag gaan begeleid ik je bij het opstellen van realistische doelen die we samen behalen op een verantwoorde, bewuste en duurzame manier.